Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Posty: 41
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Moim zdaniem nie ma co oszczędzać na wyposażeniu kuchni, bo w tej branży liczy się dobry sprzęt. U nas sprawdzają się rzeczy z hurtowni gastronomicznej Gastromarathon http://gastromarathon.pl/ i działają świetnie, pracują na okrągło i nie mamy z nimi problemów. Szkło, porcelana, sztućce – tez u nich dostaniecie.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
W dobrym lokalu musi być też dobry program POS. Osobiście polecam Gastro POS - http://gastro.pl/gastro-pos/ - według mnie najlepsze dostępne rozwiązanie na rynku. Wiele opcji, proste w obsłudze, no i cena też korzystna
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Chyba to jest dobre rozwiązanie, choć oczywiście zależy od warunków.
rękawice nitrylowe http://www.polgastro.pl/pl/c/Rekawice-nitrylowe/8711
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
wydaje mi się że lepiej jednak otworzyć coś swojego i nie być zależnym od nikogo. Wiadomo trzeba zainwestować w sprzęt, ale są takie firmy jak Winterhalter które wypożyczają swoje urządzenia i to też dobra opcja
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
W tym przypadku bardzo dużo zależy od indywidualnej umowy z korporacją pod której szyldem będziemy pracować. Jeżeli oferta będzie korzystna i nie będzie żadnych "haczyków" to moim zdaniem warto w to pójść.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Oczywiście że warto mam znajomą która działa też w branży gastronomicznej i ma lokal na zasadzie franczyzy, bardzo dobrze na tym wychodzi. Z tego co mówiła ma ogromną pomoc ze strony franczyzodawcy dzięki czemu biznes jej dobrze idzie. Ja planuję też coś swojego założyć również na zasadzie franczyzy zastanawiam się na sklepem Lucart.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Frwafr pisze:Oczywiście że warto mam znajomą która działa też w branży gastronomicznej i ma lokal na zasadzie franczyzy, bardzo dobrze na tym wychodzi. Z tego co mówiła ma ogromną pomoc ze strony franczyzodawcy dzięki czemu biznes jej dobrze idzie. Ja planuję też coś swojego założyć również na zasadzie franczyzy zastanawiam się na sklepem Lucart.
Sklep Lucart jest u nas na osiedlu prowadzony na zasadzie franczyzy przez przemiłego Pana. Biznes oparty na franczyzie jest dość prosty, bo większość prac jak np marketing i reklama jest robiona przez franczyzodawcę dzięki czemu my możemy się skupić na sprzedaży i na innych rzeczach.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
No właśnie dla tego też myślałem nad założeniem sklepu Lucart bo jest dość znany, zresztą sam bardzo często kupuję tam akcesoria motoryzacyjne i muszę jeździć ponad 50km bo w okolicy nie ma tego sklepu więc wydaje mi się że klientów bym miał.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Jeżeli w okolicy nie ma żadnego innego sklepu z częściami motoryzacyjnymi to moim zdaniem jak najbardziej warto, zastanawiałeś się może również nad tym aby połączyć sklep stacjonarny ze sprzedażą internetową?
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Nie orientuje się jak wygląda teraz kwestia rynku... Na co jest popyt itd. Jednak wydaje mi się, że przykładowo dobra restauracja zawsze będzie miała przyszłość przed sobą. Musisz jednak wiedzieć, że czeka się spory koszt. Bo musisz kupić różnego typu urządzenia takie jak zmywarka kapturowa do naczyń. Jednak nie ma co na takich rzeczach oszczędzać, a i tak Ci się szybko zwrócą.
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości