Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Posty: 41
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
myślę że gastronomia to dobry kierunek jeżeli potrzebujesz wyposażenia to zobacz sobie na hybryda-gastro.pl znajomy ostatnio tam kupował sprzęt do swojego pubu bardzo sobie chwali
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Myślę, że to jest całkiem dobry pomysł. Koszt otwarcia takiego lokalu jest zapewne dużo mniejszy niż wszystkiego od zera. Zresztą wiem, że obecnie sieć fast food Western Chicken http://krajowy.biz/firma,westernchickenpl poszukuje franczyzobiorców. Może warto się zainteresować takim typem lokalu?
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
To dobry pomysł ale pamiętajcie o tym, że taką gastronomię też musicie odpowiednio wyposażyć. Kompleksowe wyposażenie gastronomii znajdziecie tutaj: https://multigastro.pl/. Warto przejrzeć ich ofertę, jest bardzo bogata, a ceny są naprawdę korzystne.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Moim zdaniem nie ma co oszczędzać na wyposażeniu kuchni, bo w tej branży liczy się dobry sprzęt. U nas sprawdzają się rzeczy z hurtowni gastronomicznej Gastromarathon http://gastromarathon.pl/ i działają świetnie, pracują na okrągło i nie mamy z nimi problemów. Szkło, porcelana, sztućce – tez u nich dostaniecie.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
W dobrym lokalu musi być też dobry program POS. Osobiście polecam Gastro POS - http://gastro.pl/gastro-pos/ - według mnie najlepsze dostępne rozwiązanie na rynku. Wiele opcji, proste w obsłudze, no i cena też korzystna
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Chyba to jest dobre rozwiązanie, choć oczywiście zależy od warunków.
rękawice nitrylowe http://www.polgastro.pl/pl/c/Rekawice-nitrylowe/8711
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
wydaje mi się że lepiej jednak otworzyć coś swojego i nie być zależnym od nikogo. Wiadomo trzeba zainwestować w sprzęt, ale są takie firmy jak Winterhalter które wypożyczają swoje urządzenia i to też dobra opcja
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
W tym przypadku bardzo dużo zależy od indywidualnej umowy z korporacją pod której szyldem będziemy pracować. Jeżeli oferta będzie korzystna i nie będzie żadnych "haczyków" to moim zdaniem warto w to pójść.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Oczywiście że warto mam znajomą która działa też w branży gastronomicznej i ma lokal na zasadzie franczyzy, bardzo dobrze na tym wychodzi. Z tego co mówiła ma ogromną pomoc ze strony franczyzodawcy dzięki czemu biznes jej dobrze idzie. Ja planuję też coś swojego założyć również na zasadzie franczyzy zastanawiam się na sklepem Lucart.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Frwafr pisze:Oczywiście że warto mam znajomą która działa też w branży gastronomicznej i ma lokal na zasadzie franczyzy, bardzo dobrze na tym wychodzi. Z tego co mówiła ma ogromną pomoc ze strony franczyzodawcy dzięki czemu biznes jej dobrze idzie. Ja planuję też coś swojego założyć również na zasadzie franczyzy zastanawiam się na sklepem Lucart.
Sklep Lucart jest u nas na osiedlu prowadzony na zasadzie franczyzy przez przemiłego Pana. Biznes oparty na franczyzie jest dość prosty, bo większość prac jak np marketing i reklama jest robiona przez franczyzodawcę dzięki czemu my możemy się skupić na sprzedaży i na innych rzeczach.
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość