restauracja franczyza
Posty: 14
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: restauracja franczyza
jaką kwotą trzeba mniej więcej na start dysponować? Ile miesięcznie to kosztuje?
Re: restauracja franczyza
greta44 pisze:jaką kwotą trzeba mniej więcej na start dysponować? Ile miesięcznie to kosztuje?
Dzień dobry! Greta44, opłata wstępna wynosi 12 000 zł netto (w opłacie zawiera się projekt lokalu, szkolenia dla franczyzobiorcy oraz przyszłych pracowników, wsparcie przy podpisywaniu umów). Jest także opłata miesięczna: od 1464,10 do 1964,10 złotych netto (w zależności od wybranych pakietów menu). Koszt inwestycji wynosi: od 150 000 złotych netto (kwota inwestycji zależy od powierzchni i stanu technicznego lokalu).
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.
Konsultant marki DaGrasso
Re: restauracja franczyza
Ja nie mam restauracji, ale mój brat prowadzi taki biznes. Wszystko dobrze szło i się rozwijało, ale pewnego razu jakieś dziwne opinie zaczęły krążyć w sieci na temat tego miejsca. Że brudno, długo się czek ana jedzenie itp, oczywiście to wszystko było nieprawdą. Prawdopodobnie to była konkurencja, ale żeby nie potracić klientów to Marek skontaktował się z agencją http://erzecznik.com.pl/ żeby pomogła mu ratować wizerunek firmy.
Re: restauracja franczyza
Według mnie prowadzenie restauracji w ramach franczyzy jest świetnym pomysłem, bo coraz więcej znanych marek proponuje taką formę współpracy. Można sporo zarobić, a przy okazji liczyć na profesjonalne wsparcie specjalistów marki, którzy dzielą się praktycznymi wskazówkami. Wiele porad i lista firma działających na franczyzie jest też na stronie https://franczyzawpolsce.pl .
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość