Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
Awatar użytkownika
User

krzysztofol

Posty

138

Rejestracja

2 paź 2012, o 06:54

Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: krzysztofol » 25 paź 2015, o 15:12

Dzień dobry
Otwieramy w kilka osób lokal/klubokawiarnię z bistro. Mam pytanie odnośnie kuchni i kuchenek. Otóż okazało sie, że na obecnym etapie nie możemy podłączyć gazu, wymaga to budowania odrebnego komina na zewnątrz budynku. Koszt ok 8 -10 tys. W związku z tym zastanawiamy się także nad zakupem kuchenki elektrycznej lub indukcyjnej. Od razu napiszę, że w naszym lokalu nie będziemy przetwarzać mięsa, jaj. Raczej dziennie będzie przygotowywane duży garnek zupy, oraz pieczone tarty, podgrzewane kanapki itp. Proszę o radę w co warto zainwestować. Czy opłaty za energię elektryczna przy używaniu kuchenek powiedzmy przez 8 godzin dziennie sa o wiele wyższe niż w przypadku kuchenki gazowej? A może warto wybudować komin i załozyc gaz?? Lokal jest przeznaczony na ok 40- 50 osób, ale jak napisałam nie jest restauracją raczej bistro z menu przekąskowym.
– Kotom nie wolno! Z kotami nie wolno! Psik! Wyłaź, bo zawołam milicjanta!
Ani konduktorki, ani pasażerów nie zdziwiło to, co było najdziwniejsze – nie to więc, że kot pakuje się do tramwaju, to byłoby jeszcze pół biedy, ale to, że zamierza zapłacić za bilet!
no avatar
User

pepper

Posty

65

Rejestracja

22 paź 2012, o 10:54

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: pepper » 27 paź 2015, o 11:09

Oczywiście,że będzie większe i to sporo ! O ile w domu kuchnia elektryczna nie jest taka droga bo używa się jej raz na jakiś czas to w lokalu taka kuchnia chodzi czasami przez cały dzień tak więc rachunki mogą Cię pod koniec miesiąca zdziwić. Kuchnia gazowa jest tańsza. Bez względu na to czy używasz gazu z butli czy też gazu z sieci miejskiej.
Polecam zajrzeć sobie na stronę:
http://multigastro.pl/category/obrobka- ... zne-gazowe - obecnie w sklepie jest największy wybór kuchni gazowych w sieci .Są to już profesjonalne kuchenki stosowane w firmach gastronomicznych. Masz tam i te mniejsze i te większe tak więc wybór należy już do Ciebie.
Awatar użytkownika
User

Diana21

Posty

133

Rejestracja

18 sty 2015, o 19:02

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: Diana21 » 4 lis 2015, o 18:18

Lepszą opcją będzie wybór kuchni gazowej;) można taką zamówić w hurtowni gastronomicznej http://www.hybryda-gastro.pl/ mają tam wszystko co do lokalu jest potrzebne, więc wszystko można zamówić w jednym miejscu;)
no avatar
User

bizz

Posty

538

Rejestracja

31 lip 2013, o 19:18

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: bizz » 31 maja 2016, o 12:50

Co do montażu instalacji gazowych, to może zaciekawić was oferta dostępna w instalacje gazowe łódzkie. Profesjonalna firma z wieloletnim doświadczeniem zajmująca się montażem i dostarczaniem gazu.
no avatar
User

ludwiczek

Posty

25

Rejestracja

11 lip 2016, o 17:12

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: ludwiczek » 12 lip 2016, o 15:33

Zdecydowanie gazowa. Nie znam profesjonalnej kuchni, gdzie gotowałoby się na kuchence elektrycznej.
no avatar
User

martin

Posty

233

Rejestracja

19 mar 2016, o 17:46

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: martin » 29 sie 2016, o 19:51

Jak zależy Ci na oszczędności - a na pewno zależy - to polecam gazową kuchnię. A sprzedawcę gazu z http://www.ewe.pl/procedura-zmiany-sprzedawcy-gazu-ziemnego - ja korzystam z ich usług, są tani w porównaniu do konkurencji.
Awatar użytkownika
User

Endi

Posty

14

Rejestracja

18 mar 2015, o 22:40

Lokalizacja

Łódź

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: Endi » 30 sie 2016, o 11:58

Bywałem w kuchniach restauracyjnych, ale nigdzie nie spotkałem płyty indukcyjnej lub jakiejś innej kuchenki elektrycznej. Wszędzie mieli gazowe. Sądzę, że łatwiej jest ustawić pożądaną temperaturę.
Endi
no avatar
User

Eurotransportni.com

Posty

13

Rejestracja

31 sie 2016, o 11:27

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: Eurotransportni.com » 31 sie 2016, o 11:59

Moim zdaniem w profesjonalnej kuchni warto mieć zarówno gazową jak i elektryczną kuchnię,na wypadek kiedy jedna z nich odmówi posłuszeństwa,to zawsze mamy dodatkowe zabezpieczenie. W przypadku domowej kuchni natomiast,wystarczy spokojnie kuchnia gazowa.
no avatar
User

arekk

Posty

233

Rejestracja

1 kwie 2013, o 20:18

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: arekk » 26 sty 2017, o 12:52

Jeśli chodzi o montaż instalacji gazowych, to możecie sprawdzić sobie instalacje gazowe łódzkie. Jest to profesjonalna firma wykonująca tego typu usługi, a także zajmująca się dostarczaniem gazu.
no avatar
User

dominikgala9

Posty

64

Rejestracja

19 gru 2016, o 09:45

Re: Jaka kuchnia w restauracji. Gazowa czy elektryczna

Postautor: dominikgala9 » 5 lut 2017, o 15:29

Z czasów pracy w gastronomii pamiętam, że tylko gaz. No i ocet jabłkowy przy gotowaniu też się przydawał, na przykład taki jak ten https://www.jablkowykuba.pl/pl/c/Octy-Jablkowe/35
trener personalny Katowice http://bodyfactory-trener.pl/
no avatar
User

Reklama

darmowe konto firmowe
Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

© 2009-2018 biznesforum.nsv.pl oparte o oprogramowanie phpBB.
[ Time : 0.126s | 14 Queries | GZIP : Off ]