Firma cateringowa a sanepid
Posty: 10
• Strona 1 z 1
Firma cateringowa a sanepid
Witam zamierzam otworzyć firmę zajmującą się cateringiem eventowym czyli jeżdżenie po wszelakich imprezach masowych z kuchnią w moim przypadku specyficzną ale to już moja tajemnica Czy w tym przypadku muszę też posiadać kuchnię stacjonarną? Czyli pomieszczenie? Czy po prostu jadę rozkładam się i tam mnie sanepid nachodzi? Ogólnie pracuje jako kucharz ale nie na pełen etat a szefa mam spoko więc o dni wolne nie ma problemu a dorobić zawsze coś można Oczywiście wszystkie kuchenki itp. elektryczne
Re: Firma cateringowa a sanepid
Wydaje mi się, że musisz mieć miejsce gdzie będziesz gotował to jedzenie zatwierdzone przez sanepid
Re: Firma cateringowa a sanepid
Wszystko zależy od tego co będziesz przygotowywał i jakiej obróbce będzie to poddawane i gdzie się chcesz z tą swoją kuchnią rozkładać, najlepiej zwróć się do sanepidu, wszystko Ci wyjaśnią;) na pewno będziesz potrzebował dużo pojemników do przewożenia, specjalne torby, tu musisz mieć wszystko profesjonalne, bo ludzie będą Cię obserwować w czym im to jedzenie przywozisz;) tu masz namiar na hurtownie gastronomiczną, znajdziesz tam wszystko co będziesz potrzebować https://www.hybryda-gastro.pl/category/ ... -transport ceny mają bardzo dobre;)
-
- User
Posty: 10
• Strona 1 z 1
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości