Restauracja
Restauracja
A co myślicie o otwarciu własnej restauracji? Czy to Waszym zdaniem kosztowny biznes? Ostatnio przeglądałam różne specjalistyczne urządzenia niezbędne do prowadzenia takiego biznesu na stronie Multi Gastro http://multigastro.pl/ i doszłam do wniosku, że może to być całkiem rozsądna decyzja. Co sądzicie?
Re: Restauracja
Moi znajomi prowadzą restaurację, ale bardzo dobrze się na tym znają. Wiem, że bardzo zwracają uwagę na to co kupują i ostatnio nawet razem z nimi zamawiałem obrusy z adamaszek-horeca.pl, ponieważ mówią, że są najlepsze.
Re: Restauracja
Bizon, jak dla mnie restauracja to dobry pomysł na biznes, ale trzeba mieć plan i wiedzieć, jakiego lokalu szukają mieszkańcy danego miasta. No i jak wspomniałeś, dobrze jest mieć sprawdzony system POS. Osobiście polecam http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos Jak ktoś nie wie, co to POS, to tam są wszelkie informacje
Re: Restauracja
Może pomyślicie o takim rozwiązaniu jak franczyza? Ostatnio mówi się o tym coraz częściej. Czytałam niedawno w sieci, że sieć kawiarni Coffee Loffee http://krajowy.biz/firma,coffeeloffeepl poszukuje franczyzobiorców. Mają bardzo korzystny system franczyzowy, może warto o tym pomyśleć?
Re: Restauracja
Wydaje mi się, że kawiarnia to mniejsza inwestycja. Obecnie kawiarnie też są w modzie więc uważam, że warto spróbować. Można pomyśleć o franczyzie, sieć kawiarni Coffee Loffee http://krajowy.biz/firma,coffeeloffeepl poszukuje obecnie franczyzobiorców do prowadzenia lokali. Wielkim plusem jest to, że taki lokal można rozwinąć już na tak małej powierzchni jak 6m2.
Re: Restauracja
Wydaje mi się, że prowadzenie restauracji wymaga wielu lat praktyki i jest bardzo kosztowne. Najlepiej zacząć od pracy w gastronomii, poznać jak restauracja funkcjonuje na wszystkich płaszczyznach (kuchnia, księgowość, dostawcy, kelnerzy itd.). To bardzo wymagający biznes, wiele restauracji nie utrzymuje się na rynku dłużej niż dwa lata...
" Już tu siedzę jakiś czas, lubię dużo wiedzieć"
Re: Restauracja
Zgadzam się z przedmówcą, ten biznes najlepiej poznać zaczynając od zmywaka. W tej branży jest taka rotacja pracowników, że szybko znajdziesz się wyżej.
Re: Restauracja
Otwarcie własnej restauracji to dość duże ryzyko, ale czasami warto je podjąć. Musisz sobie jednak zdawać sprawę z tego, że trzeba pomyśleć o wielu rzeczach. Lokal, wystrój, personel, dostawcy - to dopiero początek tej długiej listy. Ale jeśli sie zdecydujesz na to, to życzę powodzenia. Sam mogę Ci polecić dobrego dostawcę warzyw http://rogowski.net.pl/portfolio_item/s ... zaszlykow/ Często wykorzystuję te warzywa do szaszłyków i wiem, że naprawdę są dobrej jakości
Re: Restauracja
Branża gastromoniczna jest dosyć trudna, często się zmienia moda i trzeba być elastycznym i zawsze mieć świetne produkty. Myślę, jednak, że jak postawi się na jakość to knajpa sama się obroni Ja otwierają piekarnie tak zrobiłem, kupiłem świetne wyposażenie piekarni , bardzo dobre produkty i jakoś prosperuje na rynku.
Re: Restauracja
A czy ten Catering Kraków jest według Was wart uwagi?
Nie mogę zepchnąć ciemności z mojej drogi
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości