Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Posty: 41
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Patrząc po Subway'u u mnie w mieście to nie pakowałbym sie w taki biznes. Mam wrażenie, że ledwo przędzie, ludzi zawsze tam jak na lekarstwo a w porównaniu np z KFC które jest kilka lokali dalej to można powiedzieć, że Subway świeci pustkami. Lepszym pomysłem moim zdaniem byłoby zainwestować we własny lokal, różnego typu śniadaniarnie są teraz bardzo modne, więc gdyby chwyciło to przynajmniej nie musiał byś się dzielić franczyzą. Wyposażenie takiego lokaliku nie będzie jakimś kolosalnym kosztem, sprawdź sobie na przykład ofertę www.hybryda-gastro.pl. Pamiętaj tylko, że niezwykle istotnym elementem tego, czy biznes "chwyci" jest oczywiście wystrój lokalu. Pochodź po takich, które mają zawsze dużo klientów żeby się zorientować co się ludziom najbardziej podoba i działaj! Powodzenia
Jeśli człowiek ma dość pieniędzy, trudno mu w ogóle popełnić jakieś przestępstwo. Zdarzają mu się tylko zabawne, drobne niezręczności. -TP
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Franczyzna to sprawdzony model biznesowy. Można wejść we współpracę lub wzorując się na nim stworzyć coś nowego i swojego. Powstał teraz dobry program dla powstających firm http://programaktywizacja.pl/ Program Aktywizacja ma pomóc młodym firmom będącym na rynku nie dłużej niż 60 dni. Więc warto korzystać. Dostaje się wsparcie z różnych dziedzin i pozwala mniejszyć początkowe koszta prowadzenia działalności.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Niezły pomysł na start, plus mniejsze koszty i know how, minus musisz oddawać część zysków. Nie wiem te czy będziesz mógł się zaopatrzyć w to co chcesz i u kogo chcesz, chodzi o takie wyposażenie jak w http://www.szron.eu/38-meble-gastronomiczne , czy też wyposażenie będzie narzucone z góry. Osobiście wolałabym sama o wszystkim decydować, ale jak się nie ma odpowiedniego kapitału, wiedzy i zaplecza to franczyza jest bezpiecznym wyjściem
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Na początek taka franczyza to chyba nie jest zły pomysł. Ja rozważałam rożne opcje ale ostatecznie rozkręcam gastro na własną rękę. Kupiłam juz całe wyposażenie na https://www.tanake.com.pl/ i niebawem ruszam
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Jeżeli nie masz w tej kwestii doświadczenia,to współpraca z firmą która ma już na rynku pewną renomę jest bardzo dobrym rozwiązaniem,potem możesz spróbować swoich sił samodzielnie,początkowo ciężko jest się przebić przez dużą konkurencję. Domyślam się,że masz już takie wstępne,docelowe miejsce?
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Zgadzam się, że jak się nie czujesz pewnie, to czyjeś doświadczenie się przyda. Co do gastronomii to warto zawsze wybrać porządny sprzęt kuchenny. Fagor http://www.fagorindustrial.pl/pl oferuje wysokiej jakości sprzęty - szafy chłodnicze, piece, kuchenki, bemary itd. a wyposażenie kuchni to przecież najważniejsza część tego interesu.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Jeżeli miejsce jak i sama marka będą na tyle atrakcyjne aby przyciągnąć klientów,to moim zdaniem dobry pomysł,myślałeś już o konkretnych firmach? Podaj więcej szczegółów.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
wyposażenie gastronomi to ważna sprawa polecam sprzęt z hybryda-gastro.pl
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Ja to nie mam zbyt dobrych doświadczeń z franczyzą, do tej pory spłacam te doświaczenia
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Nie wiem co jest lepsze, czy własna marka czy faktycznie Subway, na pewno przyjdą ludzie bo znają kanapki, zarówno turyści jak i studenci i wszyscy inni
Z własnym biznesem może być o tyle gorzej, że długo trzeba pracować zanim zbudujemy zaufanie, lojalność i markę..
Z własnym biznesem może być o tyle gorzej, że długo trzeba pracować zanim zbudujemy zaufanie, lojalność i markę..
vanitas vanitatum et omnia vanitas
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości