Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Posty: 41
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Cześć, słuchajcie, rozważam otwarcie własnej firmy. Chciałbym, żeby to był biznes gastronomiczny we franczyzie, żeby nie ryzykować ewentualnej klapy z brakiem klientów. Przegladalem oferty różnych franczyzodawców i na razie myslę o ofercie Subwaya (kapitał już mam odłożony). Czy może ktoś coś słyszał o nich, opłaca się, czy nie? Bo przyznam, że ich oferta brzmi bardzo zachęcająco dla mnie
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Mój szwagier dopiero co otworzył lokal właśnie Subwaya i bardzo sobie chwalił. Mówi, że się opłaca, że oferta lepsza niż u innych (np. u McDonalda trzeba mieć dwa razy wyższy kapitał początkowy o ile wiem i mają jakieś dziwne wymagania odnośnie lokalizacji). Tak więc jeśli masz kapitał i masz upatrzony lokal, to polecam.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Zależy też w jakiej okolicy chce się założyć restaurację. Wiadomo, że lokalizacja też jest bardzo ważna. Sama jestem na etapie zakładania własnej restauracji, szukałam już nawet mebli typowo gastronomicznych na http://www.horeca.pl/katalog_firm/?kid=2&xid=11&xxid=64. Lokal już prawie odremontowany, więc niedługo zaczynamy funkcjonować. Właście pomysł z franczyzą nie jest zły, ale ja wolałam prowadzić indywidualny interes.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
też słyszałem że ludzie sobie chwalą jeśli wystartujesz z firmą i nie będziesz miał jeszcze mebli sklepowych to zapraszam na http://www.log-system.pl
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Gdy dochodzi do rywalizacji, zawsze ktoś przegrywa.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Franczyzna to fajny pomysł. Trzeba wyłożyć trochę pieniędzy ale wiadomo że model biznesowy jest sprawdzony i trzyma się kupy. Otrzymuje się też na początku pomoc i różne szkolenia. Myślę że warto. Jeśli chodzi już o samą gastronomię to warto w kuchni mieć błysk w razie nieoczekiwanych nalotów sanepidu Bardzo pomocne są kuchnie w zabudowie gdzie większość sprzętów jest pochowana. Na przykład tutaj http://www.mixmedia.pl/lodowki-do-zabudowy są i lodówki i mikrofale i inne przydatne sprzęty.
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
mroczny_brat pisze:Cześć, słuchajcie, rozważam otwarcie własnej firmy. Chciałbym, żeby to był biznes gastronomiczny we franczyzie, żeby nie ryzykować ewentualnej klapy z brakiem klientów. Przegladalem oferty różnych franczyzodawców i na razie myslę o ofercie Subwaya (kapitał już mam odłożony). Czy może ktoś coś słyszał o nich, opłaca się, czy nie? Bo przyznam, że ich oferta brzmi bardzo zachęcająco dla mnie
Witamy,
Szukasz pomysłu na biznes? Chcesz otworzyć własną spaghetterię lub posiadasz lokal i zastanawiasz się nad zyskownym biznesem?
Po trzech latach działalności i otworzeniu 9 spaghetterii (trzech w Krakowie, Lublinie, Rzeszowie, Chojnie, Warszawie, Żarach i Gdańsku) przedstawiamy ofertę franczyzową dla wszystkich osób chcących otworzyć swoją spaghetterię Makarun.
Już w kwocie od 30 000 do 60 000 zł w ciągu miesiąca możecie Państwo otworzyć swoją spaghetterię i zacząć zarabiać. Dołączając do systemu franczyzowego
Makarun Spaghetti and Salad mają Państwo gwarancję:
- niskich kosztów inwestycyjnych - już od 30 000 zł można w pełni przygotować swoją spaghetterię Makarun,
- wysokiej stopy zwrotu - nasze punkty mogą zwrócić się w okresie krótszym niż jeden rok,
- produktu wpisującego się w trend "street food" - w dzisiejszych czasach liczy się każda minuta, a dania, które można "wziąć do ręki" i "jeść w biegu" cieszą się coraz większą popularnością.
Ponadto oferujemy Państwu:
- rozpoznawalną i nowoczesną markę - każdego dnia już prawie 1000 osób degustuje się spaghetti z pomarańczowych kubeczków Makarun'a, a obecność w serwisach społecznościowych dodatkowo podwyższa rozpoznawalność marki,
- wysoki jakościowo produkt - pszenica Durum importowana z Włoch oraz sosy bez konserwantów są wyznacznikiem unikalnego smaku naszych potraw,
- wsparcie marketingowe, prawne i księgowe - pomagamy Franczyzobiorcom w przejściu przez najtrudniejsze aspekty prowadzenia działalności, a następnie sukcesywnie wdrażamy działania mające na celu zwiększenie zysku spaghetterii,
- pomoc w aranżacji lokalu - korzystając z pomocy dekoratorów wnętrz możemy zaproponować Państwu ujednolicone wnętrze lokalu jak np. w Lublinie czy Warszawie.
Zapraszamy również do zapoznania się z naszym Folderem Franczyzowym, który otrzymają Państwo po wysłaniu zapytania pod adres: karolinaMAŁPAmakarunKROPKApl lub zgłoszenia telefonicznego pod numerem: 690 681 743.
Zostaliśmy docenieni przez magazyn „Własny biznes” i serwis Franchising licznymi publikacjami.
Zapraszamy także na nasz Funpage na Facebooku.
Pozdrawiam
Karolina Wańkowicz
Specjalista ds. franczyzy
e-mail: karolinaMAŁPAmakarunKROPKApl
tel. +48 690 681 743
Czytaj więcej na Infor.pl: http://forum.infor.pl/topic/413492-otwo ... z3cjpfXSVy
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Jak dla mnie Subway to super pomysł. W moim mieście funkcjonują trzy i wszystkie dobrze prosperują. Dwa są w centrach handlowych, a jeden przy drodze wylotowej
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Chociaż taki punkt może świetnie prosperować to właciciele mogą mieć niewielkie zyski, wszystko zależy od warunków umowy z siecią
Re: Gastronomia we franczyzie- co o tym myślicie?
Franczyza nie gwarantuje, że będą klienci;) moim zdaniem lepiej postawić na coś swojego i budować własną markę. Wiadomo, we franczyzie jest łatwiej, bo dostaje się pomoc i cały gotowy pomysł, ale budując własny biznes też można sobie wiele ułatwić, na przykład poprzez odpowiednie oprogramowanie do zarządzania restauracją, które pozwoli łatwo tworzyć raporty, rozliczać kasy i czas pracy pracowników, zarządzać kosztami. Więcej informacji na ten temat znaleźć można na naszej stronie internetowej http://gip.com.pl/ Zapraszamy!
-
- User
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości